Nase prednosti

  • 1
    Kuhinje - Korpuse za naše kuhinje uglavnom radimo od univera debljine 18mm (Egger Austrija,Falco Mađarska I Kronošpan domaće proizvodnje) čije se bočne ivice kantuju ABS kant trakom debljine 0.5mm.
  • 2
    Klizna vrata se rade po meri u zavisnosti od dimenzija prostora. Vrata kližu po donjoj šini dok gornja šina služi samo za vodjenje. Okov za vrata je od eloksiranog aluminijuma u boji srebra. Ispune za vrata mogu da budu različite vrste materijala debljine 4 ili 10mm,bilo da je u pitanju staklo,ogledalo,lexan...
  • 3
    Američki plakari (ugradni plakar ili klizni plakari) je proizvod koji je prilagodljiv prostorima različitih dimenzija. Od kliznih plakara se prvenstveno očekuju da budu praktični i funkcionalni, a veliki izbora boja i dezena i velika mogućnost kombinacija materijala nam omogućuje da moderan dizajn plakara upotpuni prijatan izgled vašeg prostora.

Nekoliko reci o nama

DJ STIL ENTERIJER DOO je preduzeće koje se bavi projektovanjem, izradom i montažom nameštaja po meri , po Vašem ili našem projektu,američkih plakara, kuhinja, komoda,kancelarijskog nameštaja,nameštaja za lokale , prodavnice...
Nudimo Vam kompletnu uslugu merenja prostora, projektovanja, transporta i montaže nameštaja.Kvalitetni materijali i okovi za nameštaj, lepota i praktičnost svakog našeg proizvoda su faktori na osnovu kojih gradimo vaše poverenje.Veliki broj zad

DJ STIL

Kuhinje - Korpuse za naše kuhinje uglavnom radimo od univera debljine 18mm (Egger Austrija,Falco Mađarska I Kronošpan domaće proizvodnje) čije se bočne ivice kantuju ABS kant trakom debljine 0.5mm. Vrata mogu da se rade od sledećih vrsta materijala:
• univer kantovan ABS kant trakom 2 ili 1mm
• farbani medijapan • furnirani medijapan
• furnirana iverica, • masiv(drvo po vašem izboru)
• staklo u aluminijumskom ramu
• staklo bojeno,ili folija u boji ili štampana

Radne ploče - su debljine 38 mm (Egger Austrija).Falco Mađarska Okov za kuhinju (klizači, šarke, podizni mehanizmi) su od svetski poznatog proizvodjača Hettich ili Blum Austrija.(ili okova po izboru kupca) U ponudi je i veliki broj kvalitetnih ručica, kojima mozete zaokružiti dizajn Vaše kuhinje.

Klizna vrata - se rade po meri u zavisnosti od dimenzija prostora. Vrata kližu po donjoj šini dok gornja šina služi samo za vodjenje. Okov za vrata je od eloksiranog aluminijuma u boji srebra. Ispune za vrata mogu da budu različite vrste materijala debljine 4 ili 10mm,bilo da je u pitanju staklo,ogledalo,lexan… Karakteristika ovih vrata je bešumno klizanje što omogućuje sistem točkića koji su smešteni u donjem I gornjem horizontalnom profilu. Nosivost ovih točkića je 40 kg. Vrata se rade u širini od 50 do 120 cm. Ova vrata mogu da služe i kao pregradna vrata za prostorije.

Američki plakari - (ugradni plakar ili klizni plakari) je proizvod koji je prilagodljiv prostorima različitih dimenzija. Od kliznih plakara se prvenstveno očekuju da budu praktični i funkcionalni, a veliki izbora boja i dezena i velika mogućnost kombinacija materijala nam omogućuje da moderan dizajn plakara upotpuni prijatan izgled vašeg prostora. Pravi američki plakar se radi bez leđa, poda, plafona i bočnih strana, s tim što mi postavljamo bočne strane da se vrata ne bi zatvarala na zid, I postavljamo leđa ,pošto su kod nas bočni zidovi uglavnom nepravilnih dimenzija, I da bi se stvari u unutrašnjosti plakara maximalno zaštitile od prašine. Sastoji se od unutrašnjosti plakara (police, fioke, garderobne šipke, teleskopi, liftovi ...) i kliznih vrata.

Unutrašnjost plakara se radi od univera debljine 18 mm kantovanog ABS kant trakom 0.5 mm ili po zahtevu ABS 2mm. Police, vertikale se medjusobno vežu pomoću PVC uglića. Ovi plakari su fiksirani za zadnji zid tako da nisu predvidjeni da se pomeraju. U slučaju selenja, teoretski se mogu prebaciti u drugi prostor, s tim što je mala verovatnoća da se podudare dimenzije prostora, može da se radi prepravka unutrašnjosti i vrata ali postavlja se pitanje isplativosti, tako da se ovi plakari uglavnom prodaju kroz cenu stana. Pokazalo se iz iskustva, da što je jednostavnija unutrašnja organizacija plakara, da je njegovo dalje korišćenje u mnogome olakšano. U većini slučajeva postavljamo policu na visini od 215 cm od poda preko cele širine plakara. Prostor od 215 cm do plafona se koristi za stvari koje se ređe koriste, kofere, posteljinu ... U prostoru ispod 215 cm mogu da se postave tornjevi sa policama i fiokama i kačenja za garderobu (2 kratka kačenja ili jedno dugo i jedna polica iznad njega). Standardna širina polica za garderobu za jedan red slaganja je 38-40cm ili 65 – 70 cm da slaganje garderobe u dva reda, medjutim ove mere mogu da se menjaju u zavisnosti od načina slaganja garderobe. Standardna dubina plakara je 65 - 67 cm, oni su 5 - 8cm dublji od klasičnih ormana pošto šina zauzima 8 cm po dubini plakara. U slučaju da ne postoji mogućnost za standardnu dubinu rade se plići plakari i u tom slučaju se umesto garderobne šipke postavljaju teleskopi za kačenje garderobe. Ukoliko imate potrebu za više kačenja a manje polica, u tom slučaju se mogu postaviti tzv. liftovi koji omogućavaju da se garderoba postavi i na visinu odmah ispod plafona. Od dodatne galanterije mogu da se postave nosači za kravate, pantalone i suknje. Jedan deo plakara se može koristiti i kao cipelarnik stim što se u tom slučaju postavljaju vrata na šarke na cipelarnik.

Klizna vrata se sastoje od rama i ispune za vrata. Ram (dve vertikale, gornja i donja horizontala) se radi od eloksiranog aluminijuma u boji srebra ili šampanja. Vertikale ujedno služe i kao ručice tako da se klasične ručice ne postavljaju na ovaj tip plakara. U donju horizontalu se postavljaju donji točkići (nosivost točkića je 40 kg) koji su podesivi po visini tako da se vrata mogu pomerati po x i y osi. Gornji točkići se postavljaju u gornju horizontalu. Pošto se točkići ne vide ova vrata mogu da služe i kao pregradna vrata. Ispuna za vrata je debljine 10 mm (univer, medijapan, lexan) ili 4 mm (staklo ili ogledalo). Cela mudrost kod ovog tipa vrata je u tome što je ispuna debljine 10mm tako da su vrata skoro duplo lakša nego vrata sa ispunom od univera debljine 18mm a okov od aluminijuma ne dozvoljava da se vrata krive. Zbog toga vrata kližu lako i bešumno. Vrata kližu po donjoj šini a gornja šina služi samo kao vođica. Vrata se mogu raditi iz jednog dela ili sa podelama (podeone horizontale) u raznim kombinacijama. Od materijala za ispunu za vrata mogu da se koriste:
• univer - 10mm
• ogledalo
• staklo sa folijom
• lakobel staklo u boji
• peskirano staklo
• peskirano staklo po motivu
• staklo sa folijom po motivu
• reljefno staklo
• univer sa tapetama
• razne vrste drugih materijala
Ukoliko se za ispunu postavlja staklo ili ogledalo sa druge strane ogledala se lepi zaštitna folija koja u slučaju da se razbije staklo omogućava da staklo ostane vezano za ram. Vrata se rade po meri tako da se širina vrata kreće od 50 do 120 cm. Plakar može da ima 2,3,4 ili eventualno 5 vrata koja kližu jedna pored drugih u dvokanalnoj šini. Duzina šine je 6m.

U slučaju da je prostor viši od 280 cm postavlja se plafon ud univera na koji se veže gornja šina. Ukoliko je prostor velike visine (preko 300cm) plakar može da se radi iz dva dela tzv. plakar na plakar. Prednosti kliznih plakara u odnosu na klasične plakare (ormane, regale) je u sledećem:
• rade se po meri prostora, od poda do plafona, od zida do zida čime se dobija maksimalna iskorišćenost prostora
• sa prednje strane klizna vrata zatvaraju ceo prostor od poda do plafona tako da ne postoji mogućnost ulaska prašine u unutrašnjost plakara ili njeno skupljanje na plafonu.
• dugotrajniji mehanizam kliznih vrata
• lakše korišćenje

Cena kliznih plakara zavisi od:
• dimenzija plakara
• rasporeda unutrašnjosti plakara (specifikacije materijala)
• boje univera za unutrašnjost
• broja vrata vrste ispune za vrata